Logo CoderDojo4Divas

VOOR WIE?

Ben je een meisje, jonger dan 18 en geïnteresseerd in technologie? Wil je graag weten hoe je een zelf een spelletje maakt?

Tijdens deze feesteditie kan je opnieuw kennis maken met onze klassieke tracks, maar ook voor de gevorderden hebben we leuke uitdagingen!

In een inspirerende omgeving laten onze dynamische divacoaches jullie kennismaken met programmeertalen, elektronica, robots en de tofste nieuwe gadgets. Beginner of gevorderd; verlegen of uitbundig; boekenwurm, sportfanaat of fashionista – op CoderDojo4Divas zijn er géén drempels!

Because: Cool Girls Code!

Corona Wat

We kunnen er natuurlijk niet rond, ook ons evenement zal er dit jaar wat anders uitzien door het Covid-19 virus.

Zo zal het totale aantal beperkt zijn tot 50 meisjes, en blijf je binnen een kleinere bubbel per track.

Maak dat zal de pret zeker niet drukken!

Al zetten we graag enkele details op een rijtje:
• De tracks starten en eindigen op een verschillend uur
• Een masker is verplicht voor deelnemers die +12 jaar zijn, bij jongere kinderen willen we het toch graag aanraden
• Voor het onthaal vragen we om niet meer dan een halfuur voor de start van jouw track aanwezig te zijn
• Een toonmoment zal binnen de bubbel van jouw track plaatsvinden, jammer genoeg kunnen we dit jaar de ouders niet laten meegenieten
• We zorgen voor extra ruimte tussen de meisjes onderling, en onze coaches zullen extra aandacht hebben betreffende de hygiënische maatregelen
• Uitzonderlijk zal er geen randanimatie zijn, gezien we dit niet op een veilige manier kunnen laten plaatsvinden
• Een pauze zal plaatsvinden in het lokaal waar je track is en dus binnen je bubbel
• We scheiden de kinderen af van andere bezoekers in de bibliotheek

Waar en wanneer?


Zaterdag 3 oktober 2020 10:00-17:00
Scratch: 10u-13u
Arduino: 11u-14u
Lego Spike: 13u-16u
Micro:bit: 14u-17u
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26 - 2060 Antwerpen

Wat?

Een dag VOL digitaal doe-, denk- en ontdekplezier.

Scratch (beginners)

Droom je er stiekem van om een animatiefilmpje of spelletje te maken maar heb je nog nooit geprogrammeerd? Met Scratch ben je in een handomdraai vertrokken. Heb je Scratch al in de vingers? Dan hebben we een diva-uitdaging om U tegen te zeggen. Move over, Flappy Bird!

Arduino (gevorderd >12 jaar)

Ben jij liever met je handen bezig en hou je ervan om dingen (letterlijk) tot leven te wekken? Met Arduino, je gezond verstand en een beetje doorzettingsvermogen kan je apparaten en objecten leren reageren op signalen uit hun omgeving. De enige limiet is je eigen fantasie!

Micro:bit (beginners)

Een stappenteller, een liefdesmeter of zelfs je maaltafels oefenen! Het kan allemaal met Micro:bit. Programmeer deze kleine controller met lichtjes, kompas, radiogolven en bewegingssensor.

Lego Spike (gevorderd)

SPIKE is een combinatie van kleurige LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware en intuïtieve op Scratch gebaseerde programmeersoftware op basis van slepen en neerzetten

Dankjewel

CoderDojo4Divas wordt georganiseerd door vrijwilligers van CoderDojo Belgium vzw.
Het doet ons enorm veel plezier te kunnen rekenen op een aantal sterke partners!

De bibliotheek Permeke zorgt voor logistieke steun

Dankzij de financiële steun van deze partners wordt het extra leuk voor deelnemers en bezoekers!

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er zijn fietsenstallingen op het binnenplein van Permeke en op het De Coninckplein. Daar vind je ook een station van Velo, de handige stadsfiets.

Tram/Bus/Metro

- TRAM: Lijn 12
- BUS: Lijnen 30 en 34 stoppen vlakbij. Het grote busstation op de Rooseveltplaats ligt op 3 minuten wandelen.
- METRO: Station Elisabeth (Lijnen 3, 5, 6), Station Astrid (Lijnen 3, 5, 6, 8, 10), Station Diamant (Lijnen 2, 15, 17, 21, 32)

Trein

Het Centraal Station ligt op 5 minuten wandelafstand.

Met de auto

Bibliotheek Permeke met de auto bereiken, is niet eenvoudig! Wij raden je dan ook sterk aan om het openbaar vervoer te gebruiken of je wagen net buiten de stad te parkeren en het laatste stukje slim af te leggen.
Kom je toch met de auto, voorzie dan zeker de nodige tijd om hem te parkeren! Op straat parkeren is betalend en niet voor de hand liggend. Er zijn overdekte betaalparkings onder het Koningin Astridplein en in de Van Schoonhovenstraat.

Inschrijven

Het event is gratis en dit jaar beperkt tot 50 Cool Girls van 7 tot 18 jaar. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn dus beperkt!

Ik doe mee!

DivaCoach

Ben jij ook een onvervalste CoderDiva maar ouder dan 18 jaar? Perfect!

Vrouwen met een passie voor ICT en véél goesting om jongeren te inspireren/begeleiden zijn immers heel erg welkom op dit grootse evenement.
Geef een seintje via info@coderdojo4divas.be en wij laten weten waar we je met open armen zullen opwachten.

Je kan ons ook volgen op...

Meer info

Over ons

CoderDojo4Divas wordt georganiseerd door CoderDojo Belgium vzw

Logo CoderDojo

CoderDojo is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die zich inzet om jongeren warm te maken voor technologie en programmeren. In België organiseren we momenteel meer dan 140 maandelijkse CoderDojo clubs.

Meer info over CoderDojo Belgium vzw en hoe je kan deelnemen of meehelpen, vind je op coderdojobelgium.be

Faqs

Nope! Al het materiaal wordt door ons voorzien. Meer nog: bij aankomst krijg je een gratis t-shirt, tussen de sessies door verwennen we je met een snack en drankje, en op het einde van de dag belonen we je met een goedgevulde goodie bag!
100%. Net als alle andere CoderDojo events, trouwens.
Je ouders kunnen meekomen tot aan het onthaal. Daarna begeleiden we je naar je track en blijf je in deze bubbel. Het toonmoment zal dit jaar dan ook enkel voor de deelnemers zijn. Je ouders kunnen je bij het onthaal terug komen halen.
Dat mag, maar hoeft niet ;) Net zoals bij een ‘normale’ Dojo kan iedereen deelnemen, ook wie nog nooit geprogrammeerd of zelfs maar van CoderDojo gehoord heeft.
Plaatsen zijn beperkt en de vraag is groot, dus verwittig ons op tijd als je toch verhinderd bent. Je kan hiervoor mailen naar info@coderdojo4divas.be of – beter nog – zelf je bestelde ticket annuleren in EventBrite.
Absoluut – op voorwaarde dat je ons al je (correcte) gegevens bezorgd hebt bij inschrijving.
De gewone maandelijkse CoderDojo’s zijn – uiteraard! – zowel toegankelijk voor jongens als meisjes. Jammer genoeg leert de realiteit ons dat het nog vooral jongens zijn die CoderDojo bijwonen. Dat het nog vooral jongens zijn die kiezen voor STEM-richtingen. En dat het ook nog vooral mannen zijn die belanden in technologische beroepen.
Daarom willen wij rolmodellen voor meisjes naar voren schuiven die laten zien wat mogelijk is. In een veilige, stimulerende omgeving waar – naast tech stuff – ook ruimte is voor girl power. Om daarna iedereen de kans te geven eigen keuzes te maken. In de wereld zoals ze is. Met het oog op een kleine shift richting meer balans.
Tuurlijk! Er zijn zoveel leuke dingen die je met programmeren kan doen: digitale verjaardagskaartjes knutselen, je kanarie verzorgen, je zelfgemaakte koekjes beveiligen voor je broer en zus, de score van een sportwedstrijd meten en nog veel meer. Voor iedereen valt er wel iets te beleven.
IEDEREEN kan programmeren. Dankzij onze persoonlijke aanpak, helpen we je stapje per per stapje, op je eigen tempo op weg. Onze coaches lopen rond en staan voor je klaar indien je vragen hebt. En als de coaches het antwoord niet weten, zoeken we het samen op. ‘Google is your best friend’, zeggen we wel eens om te lachen.